Poliartrita reactiva

poliartrita reactiva

Cauzele apariției artritei

Artrita reactivă Artrita reactivă sindromul Reiter este o formă cronică de artrită ce îndeplinește următoarele trei condiții: articulații inflamate, conjunctivită și inflamații genitale, urinare, sau gastrointestinale.

Această formă de inflamație se numește "artrită reactivă", deoarece implică sistemul imunitar care reacționează la prezența infecțiilor bacteriene de la nivel genital, urinar sau gastrointestinal.

POLIARTRITA, OPRITĂ COMPLET DIN EVOLUŢIE

Reacția aberantă a sistemului imun duce la inflamarea spontană la nivelul articulațiilor și ochilor. Artrita reactivă apare de obicei la pacienții cu vârstă cuprinsă între poliartrita reactiva de ani și 40 de ani, dar poate apărea la orice vârstă.

poliartrita reactiva

Simptome Semnele și simptomele de artrită reactivă, în general, începe de la una până la trei săptămâni după expunerea la o infecție declanșatoare. Acestea pot include: durere și rigiditate, inflamația ochiului conjunctivită și probleme urinare. Cauze Artrita reactivă se dezvoltă ca reacție la o infecție într-o altă parte a corpului, de multe poliartrita reactiva în intestine, organele genitale sau ale tractului urinar.

poliartrita reactiva

Pacientul poate să nu fie conștient de infecția declanșată, deoarece aceasta poate provoca doar simptome ușoare sau chiar deloc. Numeroase bacterii pot provoca artrita reactivă.

Totul despre artrita: tipuri, simptome, diagnostic, tratament

Factorii ereditari. Un marker genetic specific a fost legat de artrita reactivă. Dar, mulți oameni care au acest marker nu dezvoltă artrita reactivă. Complicaţii Artrita reactivă este considerată a fi o boală sistemică reumatică.

poliartrita reactiva

Acest lucru înseamnă că poate afecta alte organe decât articulațiile, provocând inflamații în țesuturi, cum ar fi ochii, gura, pielea, rinichii, inima și plămânii. Profilaxie Factorii genetici joacă un rol important în susceptabilitatea și dezvoltarea artritei reactive.

Faceți o rezervare

Asigurați-vă că alimentele sunt depozitate la temperaturi adecvate și sunt gătite în mod corespunzător pentru a evita multe bacterii alimentare care pot provoca artrita reactivă, inclusiv Salmonella, Shigella, Yersinia și Campylobacter.

Unele infecții cu transmitere sexuală pot declanșa artrita reactivă.

Boala face parte din grupul spondilartritelor, boli inflamatorii care afecteaza coloana vertebrala si articulatiile periferice.

Folosirea prezervativului poate reduce riscul. Faceți o rezervare Completați informațiile dvs.

Mai multe despre acest subiect