Crama Domeniile Stanescu, Vartescoiu Vrancea Suna pentru tarif

Imagini (14)
Crama Domeniile Stanescu
Harta interactiva
Descriere

Domeniile Stanescu s-au nascut din pasiunea unui om, si anume Constantin Stanescu, care a dus ingrijirea vitei de vie si obtinerea vinurilor la nivel de arta. In spatele pasiunii sta traditia a cinci generatii de viticultori. Aceasta traditie nu a fost uitata si da o expresie unica vinurilor create.

   Am inceput imediat dupa revolutie, in anul 1991, sa reconstruim ce a fost distrus, si anume identitatea noastra si a strabunilor. Primele realizari au fost crama de invechire si de vinificatie, apoi Casa de vinuri Domeniile Stanescu, locul unde traieste si se bucura de viata fermierul si continuatorul traditiei, Constantin Stanescu si familia sa. S-au cumparat utilaje necesare pentru ingrijirea viei si pentru vinificarea in sistem traditional :tocitori, budane si barrique-uri, toate din stejar romanesc. Dupa cateva incercari cu Riesling si Traminer, In 1996 am avut primul vin care sa merite sa ajunga intr-o sticla de colectie, si anume Merlot Monah 1996 , iar de atunci perfectionam vinurile prin metodele traditionale de vinificatie, invechind vinurile in barrique si tancuri de stejar.

   Plantatiile aflate in proprietatea familiei sunt situate in bazinul viticol Vrancea, podgoria Cotesti, plaiul Faraoanele-Vartescoiu, plantatii cu denumire de origine controlata Cotesti. Calitatea solului si conditiile climatice , cat si asezarea viilor pe o panta de 30 de grade, fac posibil un sistem de cultivare biodinamic. Plantatiile sunt relativ tinere (sub 25 de ani), iar 7 ha au fost replantate acum 5 ani, ca urmare a programului de reconversie a vitei de vie. Culesul strugurilor se face la maturitate deplina , strugurii perfect sanatosi fiind pusi in ladite si transportati la crama. Soiurile cultivate sunt Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Muscat Ottonel, Feteasca Alba. Renuntam la cantitate pentru calitate(taierea este arta), pentru   a realiza vinuri rare in anii buni.

   Vinificatia:

   Am facut investitii pentru pastrarea   si prelucrarea strugurilor in mod traditional, folosind insa utilaje moderne: dezbrobonitor-zdrobitor, teasc electro-pneumatic orizontal pentru D.O.C. (maxim 50 % randament la stoarcere)   pentru obtinerea unui vin de calitate cu denumire de origine controlata.

  • Fermentatia strugurilor se face in tancuri de stejar, in sistem inchis.
  • Procesarea si pastrarea se face in butoaie de stejar.
  • Pentru a realiza complexitate, armonie si echilibru invechirea se face in butoaie de stejar de diferite dimensiuni si anume: 3000L , 2200L, 1500L, 1000, 600 l si barrique-uri de 225L. Cupajarea diferitelor partide din crama pentru a obtine vinuri speciale este arta vinificatorului.

 

 

In familia noastra se crede   ca vinurile sunt legate de traditie, de o legatura spirituala a omului cu pamantul, cu vita de vie care ne da aceasta minunata esenta , vinul,pe care il descoperim dupa ani de asteptare ,si odata cu el si sufletele noastre.Desi avem o varietate destul de mare de struguri de soi, consideram ca Feteasca Neagra este sangele pamantui nostru, cel mai puternic soi romanesc si cu cea mai mare pondere in viile aflate in propietatea familiei. Lucram cu cantitati mici, vinurile ce ajung in sticle provin din tancuri de stejar si barique -uri selectate ,care intrunesc cerintele vinificatorului.Vinurile imbatranesc bine in timp, aratand valente rare, putand fi pastrate in colectii particulare.

 

 

     Contact :

   Magazinul productorului: Domenille Stanescu Winehouse

   Adresa:Strada Clucerului nr 16, sector 1, Bucuresti( se afla in spatele pietei 1 Mai, vizavi de Restaurant Piccolo Mondo).   Tel.: 0724 292 185

   Tel rezervari pentru degustari si vizite la crama: 0736 358 227

  

   Producer store: Domeniile Stanescu Winehouse

   Adress:   16 Clucerului Street, 1st district, Bucharest, Romania

   Contact phone no: +40724 292 185

   Wine-cellar and vineyards:

   Vartescoiu-Faraoanele, Vrancea County , Romania.

Crama Domeniile Stanescu
Vartescoiu Vrancea
Romania
Date de contact: 0736 358 227
Tipul ofertei: De inchiriat pe zi
Detalii
Crama Domeniile Stanescu
Vartescoiu Vrancea
Romania
Date de contact: 0736 358 227
Tipul ofertei: De inchiriat pe zi
Rezerva o camera

Completeaza formularul pentru a rezerva o camera sau pentru a contacta proprietarul pensiunii

Nume: *
E-mail: *
Telefon mobil:
Telefon fix:
Preferinte date de contact: *
Contact:
Cereri speciale / Comentarii:
(Numarul maxim de caractere: 300)
Aveti Caractere ramase.
   Trimite o copie pe adresa mea de e-mail
 
 
Crama Domeniile Stanescu
Vartescoiu Vrancea
Romania
Date de contact: 0736 358 227
Tipul ofertei: De inchiriat pe zi
Trimite unui prieten

Completati formularul daca vreti sa trimiteti aceasta oferta unui prieten

Nume: *
E-mail: *
Email prieten: *
Introduceti adrese multiple de email separate de virgula
Comentarii:
(Numarul maxim de caractere: 300)
Aveti Caractere ramase.
 
 
Crama Domeniile Stanescu
Vartescoiu Vrancea
Romania
Date de contact: 0736 358 227
Tipul ofertei: De inchiriat pe zi
This is the property disclaimer. Typically you would use this to disclaim liability for accuracy in listing data, add statements attributing ownership of photos and listing information, etc.

Pensiuni inscrise

Motel Popasul dintre vii - 3 stele
Motel Popasul dintre vii - 3 stele - Popesti, Vrancea
100 RON

Cele mai accesate